Mobil Cihazınızı Tamir Ettirin, Yedek Parçasını Alın yada Satın “Ceptetamir.com”
8 Haziran 2016Yahoo’ya 3 Milyar Dolarlık Teklif
8 Haziran 2016Dijital dünyanın ilk devlerinden biri Yahoo güneşlenmeye çıkmış kardan adam gibi gözümüzün önünde bir bir eriyor. Başarısız satın almalar, sürekli bir satış haberleri ve üzerine gelen yeni teklifler, en büyük rakibi olan Google ile yapmış olduğu arama sonucu ve reklam anlaşması gibi bir birini takip eden gelişmeler Yahoo’nun hisse değerlerinin git gide düşmesine sebep oluyor. Artık geriye ne kaldı diye sormamıza sebep oluyor.
Yahoo bildiğiniz gibi dijital dünya için oldukça köklü bir firma ve Amerika’nın lider arama motoru fakat Amerika’da lider olmak tüm dünyada işinize yaramıyor. Ve dijital dünya Amerika’dan ibaret değil. Bu yüzden gittikçe kan kaybeden Yahoo 1996’dan beri yaklaşık olarak 20 yılda patent portföyünü önemli derecede geliştirmiş. Bugün ise şirketin portföyünde çok çeşitli alanlarda yaklaşık 3 bin patenti bulunuyor. Şirket sahip olduğu bu patentleri resmi olarak satışa çıkardığını ve Haziran ayının ortasına kadar teklifleri toplayacağını belirtmiş.
Analistlere göre Yahoo’nun patent portföyünün toplam değeri 1 ile 4 milyar dolar arasında. Tabi ki Yahoo’nun patentlerini 2 milyar dolar ve üstü bir değerlemeyle satması zor görünüyor fakat analistlerin ortak görüşüne göre patentlerin değeri en az 1,5 milyar dolar. Yahoo ise portföyünü 1 milyar dolar değerleme ile satmak istiyor.
Serkan Dinç sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.