The Blacklist 3. Sezon 21. Bölüm (Susan Hargrave)
7 Mayıs 2016Hosting ve Domain Nedir?
7 Mayıs 2016Kaptan Amerika: Kahramanların Savaşı Film Eleştirisi
Öncelikle çok önemli bir şey demek istiyorum. Sinemada film ara verdiğinde filmin ilk yarısı pek beklediğimi vermediği için film eleştirilerini okumak istedim. Facebook üzerinden takip ettiğim bir kaç eleştiri sitesi var fakat isimlerini tam hatırlamadığım için Google’da Kaptan Amerika: Kahramanların Savaşı Film Eleştirisi diye aramalar yaptım fakat aradığımı bulamadım. Genel itibarıyla hep film izleme siteleri sonuçlarda gözüktüğü için film eleştiri siteleri kaybolmuş durumda. Bu yüzden önemli dediğim konu bu yazı film izlemek için bir sayfa değil. Film hakkındaki nacizane düşüncelerimi dilim döndüğünce kendi zevkimi baz alarak anlatmaya çalıştığım bir sayfa. Şimdi film hakkındaki düşüncelerimi size ileteyim.
Eğer üye olmak isterseniz referans linkime tıklayarak %15 indirim fırsatıyla üye olabilirsiniz.
Üye olmak için buraya tıkla: Sinemia İndirimli üyelik
Kaptan Amerika: Kahramanların Savaşı konusu
Marvel alemi için sivil savaş alarmı! Kaptan Amerika: Kahramanların Savaşı; süper kahramanları, öykü evreninin en önemli konusunda karşı karşıya getiriyor. Yenilmezler’in dahil olduğu olay kötü sonuçlanınca, politik güçler Yenilmezler’in bir otorite tarafından takip edildiği ve yönlendirildiği bir sistem kurulması için baskı yapmaya başlarlar. Bu durum Yenilmezler’in fikir ayrılığına düşerek iki gruba ayrılmasına neden olur. Steve Rogers’ın önderliğinde Yenilmezler’in hükümet baskısı olmaksızın özgür bir biçimde insanlığı korumaya devam etmesini savunan grup ve Tony Stark’ın şaşırtıcı bir biçimde hükümet kontrolünü ve müdahalesini destekleyen bir diğer grup. Chris Evans’ın dördüncü defa Kaptain Amerika kostümünü giyeceği filmde, yönetmen koltuğunda yeniden Russo Kardeşler var! Chris Evans’a başrollerde Robert Downey Jr., Scarlett Johansson, Sebastian Stan, Elizabeth Olsen, Paul Rudd, Daniel Brühl gibi isimler eşlik ediyor.
Kaptan Amerika: Kahramanların Savaşı Film Eleştirisi
Öncelikle Marvel’ın filmlerini ve dizilerini elimden geldiği kadar takip ediyorum. Özellikle Agent of S.H.I.E.L.D dizisi ile Avengers yada Iron Man filmlerinin arasındaki bağı izlemek beni oldukça tatmin ediyor ve bu yüzden Marvel’ı çok seviyorum. Kaptan Amerika: Kahramanların Savaşı Steve Rogers’la alakalı bir film olarak karşımıza lanse edilmiş olsada apaçık oratadaki bu film Avengers’ın arasını açan film serisi olma ünvanını taşıyacak. Çizgi roman okuyan bir insan değilim bu karakterleri özünden tanımıyorum ama ikişer sezon Marvel’s Avengers Assemble ve The Avengers: Earth’s Mightiest Heroes çizgi dizilerini izlemiş biri olarak bu film beklentilerimi pek karşılamadı. Neden diye soracak olursanız bu çizgi dizilerde tanıdığımız karakterler çok farklı tiplerde karşıma çıktı ve olması gereken karakterler ne yazık ki filmde yoktu. Hulk ve Thor’un olmadığı bir Avengers düşünülemez bence…
Kaptan Amerika: Kahramanların Savaşı filmini bir kompozisyon gibi giriş, gelişme ve sonuç olarak değerlendirirsek vasat bir giriş bölümü ile karşılaştık, beklentilerimizi karşılayan bir gelişme bölümü vardı ve tamamen hadi bitsede gitsek dediğimiz bir sonuç bölümümüz oldu. Yani anlayacağınız üzere bana göre bu film IMDB’de almış olduğu 8.5 puanını hak etmiyor. Peki kaç olabilirdi? Sırf dövüş sahneleri için 7.1 puanını hak eder bence.
Eleştiri yazımın giriş bölümünde bahsettiğim gibi çizgi dizilerden tanıdığımız karakterler karşımıza beklediğimiz gibi çıkmadı. Hatta bazıları hiç çıkmadı. bu konuda da bahsetmek istiyorum. Mesela Kara Panter ve onun memleketi. Benim Marvel’a en çok kırıldığım nokta buydu. Bu insanların inandığı sıkı sıkı sarıldığı bir gelenek ve kültür vardı. Bu kültür ve geleneklere göre asla topraklarını terk edip siyaset yapmazlardı. Oysaki Kara Panter’in babasını politik bir kürsüde görmek beni çok üzdü. Üstelik çizgi dizide babası bu olaylardan çok önce ölmüşken filmde bu olaylar gerçekleşirken hala yaşıyor olması bir senkronizasyon hatası varmış gibi geldi. Kara Panter karakteri için son eleştirim ise bu karakteri tanırken sessizliği ve gizemli karakteri ile dikkat çekmesi gereken bir tip olması gerekiyordu. Bu özelliklere pek vurgu yapamamışlar gibime geldi. Thor ve Hulk’uda bu filmde görememek bence büyük eksiklik. Avengers’ın bu koca kalpli iki varlığı olmaması çok yazık oldu. Bence Thor Tomy Stark’ın yanında yer alırken Hulk’unda Kaptan Amerika saflarında savaşması beklenebilirdi.
Olmayan karakterlerin yerine olan karakterleride konuşmak güzel olur diye düşünüyorum. Mesela kendi solo filmi olan Ant Man ve tekrardan Marvel dünyasına geri dönmüş ve sıfırdan bir karakter oluşturulmuş olan Spiderman!!! Bu ikilinin filme girişi berbat olan giriş bölümünü bitirip harika sahnelerin başladığı gelişme bölümünü başlatıyor. Mükemmel ve eğlenceli bir kavga şovu başlıyor. Ve tabi yeni Spiderman ile tanışmış oluyoruz. Bütün kahramanlar bir yana ekibe yeni eklenen bu ikili bir yana. İşte bu filmde böyle bir şeydi. Son olarak hatırlatmak istiyorum. Sinemia diye bir şey var. Ve bu şey sayesinde paket alıp o paket süresince günde bir defa olmak şartıyla istediğiniz salonda istediğiniz filmi izleyebiliyorsunuz. Bu şeyi merak ederseniz “Sinemia nedir?” bu konu hakkındaki yazımı okuyabilirsiniz. Buraya tıkla => Sinemia Nedir?
Üye olmak için buraya tıkla: Sinemia İndirimli üyelik
Kaptan Amerika: Kahramanların Savaşı Fotoğraf Galerisi
Serkan Dinç sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.